Istoric


Proiectul Omini a fost lansat in  Iasi in anul 2006 prin transformarea sediului unei banci comerciale intr-o clinica functionala. Centrul dispune de 3 niveluri, cu o suprafata utila de aproximativ 800 m2.

La inceput Clinica a avut un Bloc Operator, departament de obstetrica-ginecologie, cabinet de medicina interna, cardiologie, endocrinologie, ORL, laborator medical, stomatologie,  neurologie, psihiatrie, biorezonanta,  reflexoterapie, cosmetica, farmacie.  

Evolutia pozitiva a rezultatelor clinicii a  impus optimizari si transformari. Astfel s-a efectuat extinderea departamentului de obstetrica-ginecologie. In anul 2008 am initiat un nou proiect in cadrul clinicii si anume infiintarea primului Centru de Fertilitate din zona Moldovei.

In 2009 am inaugurat oficial Centrul de Fertilitate, denumit astazi Centrul de Fertilitate OminiMaterna.

Am ajutat pana acum aproximativ 400 de cupluri infertile sa-si indeplineasca visul de a avea un copil!

2017
 

La Centrul nostru, in toti anii de activitate, s-au nascut deja peste 600 de bebelusi si inca multi altii urmeaza sa intregeasca familiile care au invins infertilitatea.

Datorita eforturilor noastre si a parintilor, in acest an au venit pe lume aproximativ 100 de bebelusi, dintre care 9 bebelusi la mamici de peste 40 de ani si inca 38 la mamici de peste 35 ani.

In premiera, in acest an, am obtinut o sarcina prin 3 nivele de inghetare: embrion inghetat si dezghetat obtinut din ovocit inghetat si dezghetat pus in contact cu sperma inghetata si apoi dezghetata. Acest rezultat a fost posibil datorita nivelului inalt de echipare al laboratorului din cadrul clinicii si a ultimilor tehnologii de crioconservare de care dispunem.

In acest an am efectuat 650 de proceduri de Reproducere Umana Asistata, dintre care 62  de proceduri la cupluri din strainatate, din tari precum: Italia, Germania si Marea Britanie.

Colaborarea noastra cu FetalMed, clinica de fertilitate din Chisinau, Republica Moldova a ajutat la aducerea pe lume a 12 bebelusi.

Suntem mandri de a anunta ca embriologii nostri au obtinut acreditarea europeana ESHRE, printre care avem primul Senior Clinical Embryologist acreditat ESHRE din zona Moldovei!

2016
 

Cele mai importante 3 repere ale acestui an pentru echipa noastra, implicata in lupta cu infertilitatea:

1. Situarea in clasamentul Ministerului Sanatatii in top 3 clinici pe tara ca si rezultate in Programul National FIV/ET 

Fondurile puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii pentru Fertilizare In Vitro au fost accesate de un numar mare de cupluri care au avut incredere in echipa noastra sa obtina sarcina mult asteptata. 

2. Aniversarea nasterii celui de al 500-lea bebelus obtinut prin tehnici de reproducere umana asistata

Tratamentul infertilitatii este personalizat pentru fiecare cuplu in parte, in functie de rezultatele analizelor si investigatiilor individuale pe care le realizam in clinica. Bucuria noastra cea mai mare este atunci cand primim in vizita parintii cu bebelusii lor si reusim sa vedem familii implinite.

3. Efectuarea a peste 650 proceduri de reproducere umana asistata in 2016

Am reusit sa atingem acest numar datorita adresabilitatii din partea cuplurilor atat din tara, cat si din strainatate si datorita faptului ca avem o echipa cu medici si personal medical dedicat in mod special tratamentelor de infertilitate. Si pentru a putea ajuta cuplurile care ne trec pragul, in 2016 echipa noastra s-a marit si urmeaza sa creasca si in urmatorul an.

2015
 

In urma procedurilor de reproducere umana asistata efectuate de echipa noastra in 2015 s-au nascut deja sau urmeaza sa se nasca peste 125 de bebelusi!

In acest an, in 40% din cazuri am transferat blastocisti (embrioni de ziua a 5-a), iar procentul de reusita in aceste situatii a ajuns la 50%. Rezultatele cele mai bune s-au obtinut prin transfer de blastocisti dezghetati, care anterior au fost vitrificati (congelare rapida).

Cele mai dificile cazuri au fost cele de Azoospermie (lipsa spermatozoizilor in ejaculat), pentru care impreuna cu o echipa extinsa de colegi (urolog, endocrinolog, genetician, psiholog, embriolog), am reusit sa obtinem in 50% din cazuri sarcini, care se vor finaliza cu nasteri in 2016.

Au continuat sa ne apeleze paciente tinere dar cu rezerva ovariana scazuta si cu valoarea AMH extrem de mica. Am reusit sa obtinem 14 sarcini in astfel de situatii limita.

In continuare am fost apelati pentru proceduri de cupluri din afara Romaniei, in majoritate romani din diaspora si din Republica Moldova, multi dintre ei cu sarcini deja obtinute in centrul nostru sau indrumati de alte familii implinite care ne-au recomandat peste hotare.

 

2014
 

Februarie - in traditia participarii la diverese campanii sociale si de caritate, Clinica noastra a participat si la Campania "Zilele V". In perioada 10.02.2014-10.03.2014, s-a oferit pacientelor cate un consult ginecologic de rutina si diagnostic GRATUIT pentru depistarea si tratarea infectiilor vaginale, sperand in sensibilizarea femeilor referitor la necesitatea efectuarii controlului ginecologic periodic!
Martie - 4 sarcini din 5 transferuri cu embrioni dezghetati!!! Rezultate peste asteptari, chiar daca inca de anul trecut ne-am convins in mod practic ca rezultatele sunt chiar mai bune decat in fresh FIV.
Aprilie – 2 sarcini obtinute prin FIV si respectiv IUI la paciente cu AMH de 0,2 si 0,1!  

2013
 

Ianuarie-decembrie - am fost vizitati de tot mai multi bebelusi sanatosi, veniti cu parintii lor pentru a vedea echipa care i-a ajutat sa vina pe lume
Martie - succes medical- sarcina obtinuta prin FIV/ICSI in cazul unei paciente de 45 ANI 
Aprilie - 4 transferuri reusite de embrioni dezghetati, finalizate cu sarcini! 
Mai - sponsorizarea Science Week la liceul Negruzzi
Iunie:
- ne-am bucurat sa fim impreuna la Conferinta aniversara, speciala pentru Centrul de Fertilitate, unde am sarbatorit nasterea primilor 100 de bebelusi obtinuti prin tehnici de reproducere umana asistata. Cele 100 de cupluri care si-au implinit visul cu ajutorul specialistilor centrului, sunt membri ai familiei noastre. Bebelusii au fost obtinuti prin diverse tehnici sofisticate de reproducere umana asistata
- am fost implicati in actiuni umanitare de sustinere a copiilor (la neonatologie in Maternitatea Cuza Voda, ajutoare la centrele de plasament, oferirea de cadouri de 1 iunie la peste 100 copii)
Iulie - am efectuat proceduri la un numar record de cetateni din strainatate (Marea Britanie, Italia, Germania, Elvetia, Suedia, Rep.Moldova, Slovenia, Emiratele Arabe Unite, etc.). Multi dintre ei isi vor primi premiul binemeritat in 2014 
August – in clinica noastra se poate efectua acum testul pentru determinarea gradului de fragmentare al ADN la spermatozoizi 
Decembrie - se poate efectua testul ADN pentru aneuploidiile fetale din sangele mater (TPNI)

Rezumat activitate 2013:

Am reusit sa ne pastram rata buna de reusita din anii precedenti (aprox. 35-40% )
O rata de reusita mult mai buna decat pana acum pe ciclurile cu transfer de embrioni dezghetati, ca si rezultat al optimizarilor efectuate in protocoale de pregatire.
Am fost vizitati de tot mai multi bebelusi sanatosi, veniti cu parintii lor pentru a vedea echipa care i-a ajutat sa vina pe lume.
Am efectuat proceduri la un numar record de cetateni din strainatate.

2012


Ianuarie: Se pot efectua poceduriI FIV /ICSI si pe ciclu natural
Martie: Prima sarcina obtinuta cu ELONVA 
Iunie: S-a nascut primul copil din cadrul Programului National FIV/ET al MS. Sarcina a fost obtinuta in cadrul Centrului de Fertilitate-OminiMaterna. 
Iulie:
- s-au nascut primii gemeni in cadrul Programului National de FIV/ET al Ministerului Sanatatii.
- prima nastere obtinuta in urma fertilizarii in vitro ,cu embrioni dezghetati.
Octombrie: Un nou succes medical al Centrului de Fertilitate din cadrul OminiMaterna! Un cuplu care a apelat la metoda fertilizarii in vitro in cadrul Programului National, a obtinut sarcina in conditiile in care, anterior, pacienta a urmat tratamente complexe de chimioterapie. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara intreg suportul echipei medicale din cadrul clinicii noastre! 
Noiembrie: O noua sarcina obtinuta la o pacienta ce a optat pentru metoda fertilizari in vitro cu embrioni dezghetati. Embrionii au fost stocati in conditii speciale de siguranta in banca noastra de celule reproductive timp de aproximativ 2 ani, apoi au fost dezghetati si transferati in uter, care anterior a fost pregatit hormonal.

2011


Februarie: In Centrul de Fertilitate se efectueaza in premiera verificarea permeabilitatii tubare prin tehnica HyCoSy cu substanta speciala de contrast. 

2010 


Se nasc 22 de copii in 2010 din tehnicile de reproducere medicala asistata Se obtin 61 sarcini in 2010 prin tehnicile de medicina reproductiva 
Ianuarie: se naste primul copil obtinut prin Inseminare Intrauterina de Sperma 
Iulie: se obtine o sarcina prin tehnica FIV, la o pacienta cu Endometrioza grad 4 operata multiplu 
August: prima sarcina obtinuta pe single embryo-transfer (transferul unui singur embrion) 
Septembrie: se naste primul copil obtinut prin FIV din zona Moldovei !
Octombrie: se naste un copil sanatos de la o mama de 43 ani, dupa FIV. 

2009


Prima sarcina obtinuta prin tehnica ICSI 16 sarcini obtinute pana la finalul anului 2009 
Mai:
- deschiderea oficiala a Primului Centru de Fertilitate din zona Moldovei, in care se pot efectua tehnici de FIV, ICSI. 
- prima sarcina obtinuta prin tehnicile de reproducere medicala asistata IUI.
Iulie: prima sarcina obtinuta prin FIV  
August: prima sarcina obtinuta prin Cultivarea in conditii de laborator a unui Blastocist (embrion de 5 zile)
Septembrie: certificarea ISO 9001:2008 a standardului de calitate in laboratorul FIV si in OminiMaterna.

2008


Demararea investitiei pentru amenajarea unui Centru de Fertilitate in OminiMaterna.

2006


Septembrie: deschiderea OminiMaterna, consultatii ambulatorii, diverse specialitati, Departament de Obstetrica-Ginecologie, Primul Bloc Operator avizat de Ministerul Sanatatii din Iasi.