Rata de succes

Succesul unui Centru FIV se exprima prin numarul de sarcini obtinute si prin copiii care se nasc si aduc multa fericire cuplurilor care i-au asteptat atat de mult si care au luptat pentru a-si indeplini visul. Chiar de la inceputul activitatii am pus pe primul loc acest deziderat, reusind sa ne imbunatatim rezultatele de la an la an. Am investit continuu in perfectionarea specialistilor nostri si in echipamentele si tehnologiile de ultima generatie.

Suntem prima clinica de Fertilizare in Vitro care si-a inceput activitatea in zona Moldovei. Avem cea mai mare experienta in tratarea infertilitatii, iar rezultatele sunt concludente:

Primul copil nascut dupa procedura de FIV in anul 2011 a fost obtinut in clinica noastra.

Primul copil nascut in Romania pe Programul National al Ministerului Sanatatii a fost obtinut in clinica noastra in 2012.

Pana acum s-au nascut deja peste 1000 copii dupa proceduri de reproducere umana asistata. Alti multi urmeaza sa se nasca.

Rata de succes a procedurilor de reproducere umana asistata medical depinde de mai multi factori:

  • Varsta femeii (cel mai semnificativ factor);
  • Cauzele infertilitatii;
  • Calitatea si numarul ovulelor colectate;
  • Calitatea spermei (incluzand mobilitatea si capacitatea de fecundare);
  • Tipul de procedura (FIV, ICSI, transfer de embrioni congelati);
  • Calitatea laboratorului FIV, aptitudinile si competenta echipei medicale
     

1. Evolutie sarcini per cuplu (perioada 2013 - 2022)  

De-a lungul anilor rata de sarcini obtinute a crescut in statisticile mondiale, acelasi parcurs l-am urmat si noi la Iasi, fapt ce se poate vedea din graficul de mai jos.

De la an la an rata de sarcini per cuplu a crescut cu cel puțin 1 procent.
Din anul 2009, de la prima fertilizare obținută și până în anul 2013 rata de sarcini a crescut cu 34.30%!
În anul 2022 rata de sarcini a crescut cu 63.80% față de anul 2009 și cu 29.40% față de anul 2013.

2.Procentul de reusita al procedurilor de ET fresh FET in anul 2022

Programul de Reproducere Umana Asistata din cadrul clinicii noastre prevede crioconservarea embrionilor de calitate, obtinuti dar netransferati in urma ciclului de fertilizare.
Procedeul de transfer intrauterin a embrionilor dezghetati este identic cu cel al embrionilor proaspeti.

In anul 2022 rata de reusita s-a pastrat ridicata!

3. Rata de sarcini per cuplu in anul 2022, pe categorii de varsta 

Varsta este un factor de influenta important in reusita unei proceduri. De fapt este cel mai important factor, asa cum rezulta si din graficul de mai jos, cu ratele de sarcini obtinute pe categorii de varsta in anul 2022.

Procentul de reușită este în creștere pe categoriile de vârstă sub 34 ani și peste 40 de ani.

Cel mai mare procent de reușită în anul 2022 s-a înregistrat la cupluri cu vârsta sub 34 de ani, unde în 66.30% din cazuri au rezultat sarcini, în creștere cu 0.12% față de anul 2021 și cu 11.4% față de anul 2020.

Creștere semnificativă s-a înregistrat și la cuplurile peste 40 de ani, procent cu 16.1% mai mare față de anul 2020.

4.Statistica referitor la tehnica aleasa (FIV/ICSI, ICSI sau FIV)

In Centrul de Fertilitate,in acest moment, recomandam pe langa FIV clasic si efectuarea ICSI pe un numar de ovocite pentru toate cuplurile, inclusiv cele care prezinta o calitate satisfacatoare a spermei pentru fertilizarea in vitro conventionala. Astfel reusim sa avem o rata de succes mai buna.
FIV conventional este metoda de fertilizare a ovocitelor prin punerea in contact a acestora cu mai multi spermatozoizi intr-un mediu de cultura de fertilizare.
Metoda ICSI este indicata in general in cazul cuplurilor la care partenerul prezinta abateri severe de la normal a spermei sau in cazul unei infertilitati indelungate cu factor idiopatic.

5.Sarcini obtinute prin IUI PER CUPLU cu sperma partenerului, pe categorii de varsta (2009-2022)
 

Inseminarea artificiala presupune prelucrarea prin metode complexe in laborator a spermei si introducerea acesteia intrauterin. Se poate utiliza sperma de la partener sau de la donator.
Avantajele inseminarii artificiale sunt simplitatea tehnicii, costurile reduse, posibilitatea de a se efectua lunar.

6.Sarcini obtinute prin IUI cu sperma donator CRYOS, pe categorii de varsta (2009-2022)
 

In Ominclinic-Centru de Fertilitate, exista posibilitatea efectuarii inseminarilor intrauterine cu sperma de la donator Cryos.
In tabelul de mai jos este prezentata rata de reusita a inseminarilor cu donator Cryos, in clinica noastra, in functie de varsta pacientei care apeleaza la aceasta metoda.

7. Scopul nostru - Sarcina unica!
 

Scopul Centrului nostru de Fertilitate este de a obtine sarcina unica in urma diverselor proceduri de reproducere umana asistata.
Datorita unei ecuatii matematice ce are la baza patru criterii (varsta mamei, numarul de ovule si de stimulari ovariene, tentativele trecute de FIV si calitatea embrionilor), in acest moment se poate scadea considerabil numarul de sarcini multiple.
Mai jos, se poate observa raportul sarcinelor multiple vs sarcina unica obtinute, prin comparatie, in Europa si in OminiMaterna – Centru de Fertilitate.

8.Rata de evolutie pozitiva dupa dezghetarea embrionilor (perioada 2010-2022)
 

Datorita tehnicii performante si a experientei embriologilor nostri, reusim in procesul de inghetare – dezghetare sa pastram un numar mare de embrioni cu calitate inalta.

9. Calitatea spermei la cuplurile infertile (perioada 2009-2022)
 

Calitatea spermei variaza foarte mult, doar la jumatate din cei care au efectuat spermograme in Centrul nostru s-au constatat parametri normali!
OAT – OligoAstenoTeratozoospermie
O – Oligozoospermie
OA – Oligo Asteno zoospermie
OT- OligoTerato zoospermie
A – Astenospermie
AT – AstenoTeratozoospermie
AZ – Azoospermie

10. Rata de succes in functie de numarul de IUI

*Date certificate și raportate oficial către Ministerul Sănătății!