Viata noastra: o poveste de succes

Viata noastra: o poveste de succes

 

Dificultatea de a avea copii este, cel mai adesea, perceputa ca o experienta dureroasa. Cuplul se intreaba asupra factorilor care au condus la o astfel de situatie precum si posibilitatile de a o depasi.

Atunci cand raspunsurile intarzie sa apara, partenerii experimenteaza scaderea stimei de sine, a satisfactiei fata de relatie ( si fata de viata in general), sentimente de culpabilitate, scuze reciproce, idei fataliste, ajungand adesea la conflictualitate ridicata si riscul disolutiei cuplului.

Cresterea calitatii vietii e unul din cele mai importante obiective de abordat in cadrul consilierii psihologice in infertilitate.


In acest sens, Centrul de Fertilitate OminiMaterna Iasi alaturi de Cabinet Psihoart (psihoterapeut Roxana Dumitru) demareaza GRATUIT incepand cu luna februarie 2015 un program terapeutic de dezvoltare personala pentru cuplurile casatorite/necasatorite care incearca sa conceapa un copil de mai mult de 6 luni fara succes sau au deja diagnostic de infertilitate.

Acest program va consta intr-o serie de 10 workshopuri, cu durata de aproximativ 2 ore fiecare, desfasurate saptamanal in acord cu orarul si disponibilitatea participantilor.

Fiecare intalnire din cadrul programului propus va avea o tematica aparte, insa, nota comuna o vor da caracterul ludic, interactiv, aplicativ al acestora, astfel ca grupul de dezvoltare va fi o modalitate de decoperire “aici si acum” a emotiilor, a experientelor de viata prin autoacceptare, resemnificare si integrare in vederea utilizarii resurselor personale intr-o modalitate creativa, flexibila.

Care sunt modalitatile prin care vom activa toate aceste comori interioare? prin intermediul tehnicilor expresive de exprimare si autoexplorare precum desenul, modelajul, tehnici corporale, posturale, tehnici de relaxare, scenarii metaforice, meditatii creative.


Obiectivele programului:

  • acceptarea de sine, dezvoltarea stimei si increderii de sine
  • ​constientizarea emotiilor si exprimarea lor
  • identificarea resurselor personale in depasirea obstacolelor intampinate
  • resemnificarea problemei
  • valorizarea universului corporal
  • exprimarea autentica a emotiilor
  • ​activarea potentialului creativ


De ce este importanta consilierea atunci cand un cuplu se confrunta cu problema infertilitatii? 


Beneficiind de suport de specialitate, partenerii pot sa imbunatateasca semnificativ calitatea vietii prin restructurari cognitive si emotionale, tehnici de autocontrol a emotiilor negative, resemnificarea evenimentelor cu impact traumatic, diminuand stresul, anxietatea si depresia, factori asociati conditiei medicale de infertilitate cu rol important in ce priveste rezultatul procedurilor medicale de reproducere umana asistata medical.

Cu alte cuvinte, si procedurile medicale pot fi benefic potentate atunci cand cuplurile resimt o stare fizica si mentala pozitive.


Conditii de participare:

 

Perioada de inscriere:   15 ianuarie – 15 februarie 2016 
Perioada de desfasurare: 16 februarie – 16 aprilie 2016  
Varsta: se adreseaza oricaror varste
Situatie familiala: cupluri casatorite/necasatorite care incearca sa obtina o sarcina de cel putin 6 luni sau au diagnostic de infertilitate.

 

Inscrieri:

 

Va invitam sa va inscrieti in acest program completand formularul de inscriere de mai jos, prin e-mail la adresa roxana.dumitru.psihoterapie@gmail.com sau sunand la Call Center-ul Centrului de Fertilitate.

 

 

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal precum si cu trimiterea informatiilor personale din formularul de contact catre NEWLIFE BM SRL pentru folosirea acestora in scopuri: