ICSI

ICSI

 

Tehnica ICSI (Intracytoplasmic sperm injection) reprezinta o metoda de fertilizare in vitro ce consta in introducerea unui spermatozoid in citoplasma ovocitului in vederea obtinerii embrionului. Desi este o tehnica foarte complexa, ea este destul de raspandita ca utilizare, acest lucru datorandu-se in special principalei recomandari a procedurii: infertilitatea de cauza masculina, foarte des intalnita in special in ultimii ani.

  
Tehnica se recomanda in cazul depistarii la partener a anticorpilor antispermatici, cand numarul spermatozoizilor este prea mic (oligozoospermie) pentru a permite efectuarea unei alte proceduri de reproducere umana asistata, cand numarul spermatozoizilor cu morfologie normala este prea redus (teratozoospermie) sau in cazul functionarii deficiente a reactiei acrozomale (reactia ce permite trecerea spermatozoidului prin membrana ovocitului in vederea fertilizarii acestuia).

 
Varsta pacientei reprezinta si ea un factor ce recomanda aplicarea tehnicii ICSI deoarece numarul si calitatea ovocitelor scade odata cu varsta. S-a observat ca la pacientele cu varsta de peste 40 de ani se pierde din calitatea ovocitelor, lucru care influenteaza si evolutia embrionilor formati ulterior. Numarul de ovocite descreste la aproximativ 2-3 milioane la nastere si la 300,000 pana la varsta pubertatii.

 
Interesant este faptul ca pierderea majoritatii ovocitelor se produce inca dinainte ca femeia sa ajunga la varsta reproductiva. Tehnica ICSI este recomandata si in cazul esecului unei proceduri de fertilizare in vitro clasice anterioare.

 
Tocmai de aceea la OminiMaterna, dorindu-se obtinerea unei rate cat mai mari a ovocitelor fertilizate, recomandam ca toate cuplurile  sa beneficieze de tehnica ICSI, aceasta fiind o masura de siguranta, chiar daca sperma are o calitate compatibila cu tehnica de fertilizare in vitro conventionala.

Numarul de ovocite injectate din totalul ovocitelor recoltate la punctie este stabilit pentru fiecare cuplu in parte in functie de etiologia infertilitatii, varsta etc.

Articole