Realizarile noastre

Copiii nostri 

Copiii si bucuria pe care o oferim noilor parintii sunt cele mai importante realizari.

Succesul pentru noi, este de fapt implinirea visului pentru pacientii nostri.

Peste 1000 de sarcini obtinute!

Deja peste 1000 de copii  nascuti, multi altii care urmeaza sa se nasca, familii complete sunt oglinda priceperii, efortului si pasiunii depuse de echipa clinicii. Iar rata de reusita de aproximativ 51% pentru FIV in intervalul 2009-2020  prin tehnicile cele mai complexe, inclusiv ICSI, cultura de Blastocist, este dovada eficientii procedurilor efectuate de specialistii nostri.

Primul copil din zona Moldovei nascut dupa FIV, a fost conceput in Clinica noastra.

De asemenea primul copil nascut in cadrul Programului National a fost o reusita dupa FIV in Centrul nostru.

  • 2011
  • 2012
  • 2013
  • 2017

Anul 2011 a constituit pentru Centrul de Fertilitate un succes ca si numar de sarcini, tehnici noi utilizate si tehnologie in premiera implementata in clinicile din zona Moldovei.

Prima sarcina din Romania pe Programul National FIV, a fost obtinuta de Centrul de Fertilitate – OminiMaterna din Iasi.

In 2011 s-au nascut 27 bebelusi sanatosi la mame care au efectuat in centrul nostru ICSI,FIV, IUI in 2010 si 2011. Prin tehnicile de Reproducere Umana Asistata au fost obtinute 52 de sarcini in 2011 (22 in 2010).

3 sarcini au fost obtinute dupa transfer de Blastocisti (embrioni de ziua 5-6)

Pentru prima data s-a obtinut o sarcina dupa congelare de embrioni, stocarea lor timp de 6 luni, decongelare si apoi transfer intrauterin.

Pentru prima data am obtinut sarcina prin inseminare, cand sperma partenerului a fost congelata, si apoi decongelata peste cateva luni.

Pentru prima data in zona Moldovei am inceput congelarea embrionilor prin vitrificare (congelare rapida), pe langa tehnica de congelare lenta utilizata deja de cativa ani.

Putem aplica identificarea ADN-ului fragmentat la spermatozoizi. Aceasta a devenit posibil, dupa achizitionarea echipamentului special din SUA.

Ianuarie -se pot efectua poceduriI FIV /ICSI si pe ciclu natural

Martie – prima sarcina obtinuta cu ELONVA

Iunie – s-a nascut primul copil din cadrul Programului National FIV/ET al MS. Sarcina a fost obtinuta in cadrul Centrului de Fertilitate-OminiMaterna

Iulie – s-au nascut primii gemeni in cadrul Programului National de FIV/ET al Ministerului Sanatatii. prima nastere obtinuta in urma fertilizarii in vitro ,cu embrioni dezghetati.

Octombrie – un nou succes medical al Centrului de Fertilitate din cadrul OminiMaterna! Un cuplu care a apelat la metoda fertilizarii in vitro in cadrul Programului National, a obtinut sarcina in conditiile in care, anterior, pacienta a urmat tratamente complexe de chimioterapie. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara intreg suportul echipei medicale din cadrul clinicii noastre!

Noiembrie – o noua sarcina obtinuta la o pacienta ce a optat pentru metoda fertilizari in vitro cu embrioni dezghetati. Embrionii au fost stocati in conditii speciale de siguranta in banca noastra de celule reproductive timp de aproximativ 2 ani, apoi au fost dezghetati si transferati in uter, care anterior a fost pregatit hormonal.

Am reusit sa ne pastram rata buna de reusita din anii precedenti (aprox. 35-40%)

O rata de succes mult mai buna decat pana acum pe ciclurile cu transfer de embrioni dezghetati, ca si rezultat al optimizarilor efectuate in protocoale de pregatire. In aprilie, am realizat 4 transferuri reusite de embrioni dezghetati, finalizate cu sarcini!

Am fost vizitati de tot mai multi bebelusi sanatosi, veniti cu parintii lor pentru a vedea echipa care i-a ajutat sa vina pe lume.

Am efectuat proceduri la un numar record de cetateni din strainatate (Marea Britanie, Italia, Germania, Elvetia, Suedia, Rep.Moldova, Slovenia, Emiratele Arabe Unite, etc.). Multi dintre ei isi vor primi premiul binemeritat in 2014.

In martie am avut un succes medical deosebit – sarcina obtinuta prin FIV/ICSI in cazul unei paciente de 45 ANI.

Ne-am bucurat sa fim impreuna la Conferinta aniversara, speciala pentru Centrul de Fertilitate, unde am sarbatorit nasterea primilor 100 de bebelusi obtinuti prin tehnici de reproducere umana asistata. Cele 100 de cupluri care si-au implinit visul cu ajutorul specialistilor centrului, sunt membri ai familiei noastre.

Am fost implicati in actiuni umanitare de sustinere a copiilor (la neonatologie in Maternitatea Cuza Voda, ajutoare la centrele de plasament, sponsorizarea Science Week la liceul Negruzzi, oferirea de cadouri de 1 iunie, etc.)

Din august in clinica noastra se poate efectua testul pentru determinarea gradului de fragmentare al ADN la spermatozoizi si din decembrie – se poate efectua testul ADN pentru aneuploidiile fetale din sangele mater (TPNI).

  • La Centrul nostru, in toti anii de activitate, s-au nascut deja peste 600 de bebelusi si inca multi altii urmeaza sa intregeasca familiile care au invins infertilitatea.
  • Datorita eforturilor noastre si a parintilor, in acest an au venit pe lume aproximativ 100 de bebelusi, dintre care 9 bebelusi la mamici de peste 40 de ani si inca 38 la mamici de peste 35 ani.
  • In premiera, in acest an, am obtinut o sarcina prin 3 nivele de inghetare: embrion inghetat si dezghetat obtinut din ovocit inghetat si dezghetat pus in contact cu sperma inghetata si apoi dezghetata. Acest rezultat a fost posibil datorita nivelului inalt de echipare al laboratorului din cadrul clinicii si a ultimilor tehnologii de crioconservare de care dispunem.
  • In acest an am efectuat 650 de proceduri de Reproducere Umana Asistata, dintre care 62  de proceduri la cupluri din strainatate, din tari precum: Italia, Germania si Marea Britanie.

  • Colaborarea noastra cu FetalMed, clinica de fertilitate din Chisinau, Republica Moldova a ajutat la aducerea pe lume a 12 bebelusi.
  • Suntem mandri de a anunta ca embriologii nostri au obtinut acreditarea europeana ESHRE, printre care avem primul Senior Clinical Embryologist acreditat ESHRE din zona Moldovei!
 

 
 
6. 2 embriologi acreditati european ESHRE